PSY má problém vo vlastnej krajine: Zakázali jeho nový videoklip

19.04.2013 12:39

 



Videoklip hudobníka Psya k novému singlu Gentleman, ktorý má na Youtube za necelý týždeň už takmer 162 miliónov prehratí, má v juhokórejskej štátnej televízii zákaz. Kórejská vysielacia spoločnosť (KBS) ho odmietla vysielať, pretože zobrazuje ničenie verejného majetku.


Predstaviteľom KBS sa nepáči, že PSY v úvode klipu kopne do kužeľa s nápisom "zákaz parkovania". Podľa KBS takéto správanie nespĺňa štandardy verejnoprávneho vysielateľa. Ľudia z prostredia KBS uviedli, že takéto zákazy uplatňovali aj v minulosti.

PSY to vo videoklipe Gentleman prehnalTýmto činom PSY porušil juhokórejské štandardy

Úspešnejší ako Gangnam Style?

Videoklip k singlu Gentleman zaznamenal na portáli YouTube od minulej soboty už takmer 162 miliónov pozretí. Podľa Wall Street Journalu je možné, že prekoná miliardovú hranicu ešte rýchlejšie ako globálny hit Gangnam Style. Video už po prvých 24 hodinách s 20 miliónmi videní prekonalo rekord Justina Biebera s piesňou Beauty and a Beat, ktorá za 24 hodín dosiahla 10,6 milióna.

Tridsaťpäťročný PSY predstavil skladbu Gentleman 13. apríla na koncerte na Stadion Sangam v Soule s kapacitou viac ako 60-tisíc ľudí, pričom toto vystúpenie bolo v priamom prenose dostupné na YouTube. Tanečná skladba je prevažne v kórejčine, no nechýba ani niekoľko viet v angličtine a rovnako ako v prípade jeho predchádzajúceho singla Gangnam Style sa k nej viaže špecifický tanec vychádzajúci z "tradičných kórejských krokov".

V novom klipe okrem samotného rapera účinkujú napríklad aj členka dievčenskej skupiny Brown Eyed Girls Ga-In, komik Yoo Jae-seok a zabávač Noh Hong-chul, pričom poslední dvaja sa objavili aj vo videu Gangnam Style, s ktorým sa PSY sa už dvakrát zapísal do Guinnessovej knihy rekordov - na YouTube má celkovo najviac pozretí (v súčasnosti už viac ako 1,53 miliardy) a tiež najviac ľudí označilo, že sa im video páči.

Novinka Gentleman má zmiešané reakcie, no rýchlosť, akou pribúdajú pozretia videoklipu, svedčí o tom, že má PSY na konte ďalší hit. A PR v podobe zákazu vysielania tiež nie je na škodu.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív), Hudba.sk
Foto: Youtube