Týždeň v hip-hope: Kanye West dokončil nový album, H16 držia spolu

02.05.2013 11:35

 


Zdá sa, že tento rok bude znova patriť Kanyemu Westovi. Na verejnosť sa totiž dostala informácia, že šéf G.O.O.D. Music už dokončil svoj nový album. Na domácej scéne zas najviac zarezonoval nový singel H16, zaujali však aj Zverina a Tono S. Predovšetkým negatívne reakcie vyvolali Beyoncé a André 3000 s coververziou Back To Black od Amy Winehouse.


Začneme KanyeWestom, ktorý vraj už dokončil nahrávanie šiestej sólovky. Informoval o tom DJ Paul Rosenberg vo vysielaní stanice Hot97, pričom podľa jeho slov Def Jam minulý týždeň usporiadal listening session. Tí, čo sa na nej zúčastnili, opísali Yeezyho novú štúdiovku ako "temnú a úžasnú". Prvú ukážku z novinky by mal Kanye predstaviť 18. mája v Saturday Night Live. Čítajte viac TU.

...

A teraz sa na chvíľu presunieme na Slovensko. Už o necelý mesiac totiž uzrie svetlo sveta pripravovaný tretí album formácie H16, z ktorého sme pred približne troma týždňami mali možnosť vypočuť si prvý singel Nemám čas. Ako druhú v poradí vypustili chalani z jednašestky vec Ideme spolu v produkcii Romana Zámožného.

H16 - Ideme spolu

Na novom albume dlhodobo pracuje aj Zverina, pričom to vyzerá tak, že tento rok by to už mohol stihnúť. Naznačuje to aj prvá ochutnávka, ktorou sa stala skladbaDílerská. Tú produkoval Lkama a hosťuje v nej člen kolektívu Gramo Rokkaz Separ

Zverina feat. Separ - Dílerská

Zo stajne Gramo Rokkaz tu máme tentoraz hneď dve novinky, keďže s čerstvým videom sa prihlásil Tono S. Ten sa rozhodol nakrútiť klip k skladbe Nezvaný hosť, v ktorej mu asistuje Boy Wonder.

Tono S. feat. Boy Wonder - Nezvaný hosť

O rozruch sa tento týždeň postarali aj Beyoncé & André 3000, ktorí na soundtrack snímky Veľký Gatsby prespievali Back To Black od zosnulej Amy Winehouse. Ich coververzia sa však nestretla s príliš pozitívnymi reakciami, pričom medzi kritikmi bol aj speváčkin otec Mitch Winehouse. Viac sa môžete dozvedieť TU.
Beyoncé & André 3000 - Back To Black

J. Cole plánuje 25. júna vydať druhú štúdiovku Born Sinner, z ktorej sme zatiaľ počuli (aj videli) skladbu Power Trip. Teraz sa Cole prihlásil o slovo s vecou Cole Summer,v ktorej vysamploval Nothing Even Matters od Lauryn Hill. Táto skladba však pochádza z nového EP Truly Yours 2, ktoré si môžete vypočuť a stiahnuť TU.

J. Cole - Cole Summer

Novú hudbu poskytol svojim priaznivcom zdarma aj Wyclef Jean, ktorý predstavil mixtape April Showers. Ten obsahuje až 33 skladieb s hosťami ako T.I.Mobb Deepalebo Maino. Ako ukážku z tapeu si môžete teraz pozrieť video k tracku Mid Life Crisis, celý mixtape si potom môžete stiahnuť TU.

Wyclef Jean - Mid Life Crisis

Pred mesiacom sme tu mali audio a teraz sme sa dočkali aj videa. Reč je o vynikajúcej skladbe Learn Truth, ktorú spolu spáchali R.A. The Rugged Man a Talib Kweli. Track pochádza z Rugged Manovho nového albumu Legends Never Die, ktorý je vonku od utorka.

R.A. The Rugged Man feat. Talib Kweli - Learn Truth

Killer Mike vlani vydal album R.A.P. Music, ktorý kompletne produkoval El-P. Táto spolupráca sa im zjavne zapáčila, pretože najnovšie sa rozhodli títo dvaja veteráni vytvoriť projekt Run The Jewels. Prvou ochutnávkou ich spoločného úsilia sa stala skladba Get It.

Run The Jewels - Get It

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.
Zdroj: https://hudba.zoznam.sk/
Autor: Miguel Mitchél
Foto: AP Photo/Brad Barket